CNIPMMR Craiova
CNIPMMR Inscriere CLIMM Craiova
CLIMM Craiova English Version
Contact CLIMM Craiova
CLIMM

Evenimente 2007-2009

12.11.2007 - Impreuna in UE 27- Prioritati commune de dezvoltare

Luni, 12 noiembrie 2007, incepand cu ora 12, in Sala de conferinte din cladirea Administratiei Districtului Vidin (Consiliul Judetean), din localitatea Vidin, s-a desfasurat seminarul pentru stabilirea portofoliului de proiecte pe baza Strategiei comune de dezvoltare regionala transfrontaliera Dolj-Vidin-Montana-Vratsa, in cadrul proiectului “Impreuna in UE 27- Prioritati comune de dezvoltare”.
La seminar au participat 10 reprezentanti din partea autoritatilor si primariilor bulgare din districtul Vidin si 16 reprezentanti din partea autoritatilor si primariilor din judetul Dolj.
Participantii bulgari la eveniment au fost:
- Viceguvernatorul districtului Vidin;
- Reprezentantii Administratiei Districtului Vidin (Consiliului Judetean);
- Primarii oraselor din districtul Vidin;
- Reprezentanti ai Camerei de Comert din Vidin.
Din Romania, au participat la eveniment:
- dna Ileana Majina Director al departamentului de Integrare Europeana, Dezvoltare Regionala, Intern. si Relatii Publice din cadrul Consiliul Judetean Dolj;
- echipa proiectului de la Consiliul Judetean Dolj;
- reprezentantul primariei Calafat;
- reprezentatul primariei Dabuleni;
- reprezentantii primariei Bechet;
- reprezentantul CLIMM Craiova;
- reprezentantul ISJ Dolj.
Doamna Ileana Majina a facut o scurta prezentare a reprezentantilor din Romania, a draftului strategiei comune de dezvoltare, precum si a celor 3 axe prioritare pe care se pot elabora proiecte de finantare pentru dezvoltarea regionala transfrontaliera in judetele Dolj-Vidin-Montana-Vratsa.
In continuare Viceguvernatorul districtului Vidin a vorbit despre cooperarea intre Romania si Bulgaria si despre oportunitatile deosebite de dezvoltare pe care le ofera aceasta cooperare atat pentru orasele de pe fluviul Dunarea cat si pentru zonele invecinate acestora si din Bulgaria si din Romania.
In continuare s-a discutat liber pe tema strategiei de dezvoltare elaborata de experti din cadrul Consiliului Judetean Dolj, propunandu-se atat din partea bulgara cat si din partea romana teme pentru portofoliul de proiecte care urmeaza sa fie elaborat de catre Consiliul Judetean Dolj si trimis catre toti participantii si partenerii din acest proiect.
Propunerile s-au axat in mod deosebit pe axele prioritare 2 “ Mediu-Utilizarea durabila si protejarea resurselor naturale si a mediului si imbunatatirea managementului de risc in zona transfrontaliera” si 3 “Dezvoltare economica si sociala”. In cadrul axei 3 atat din partea Romaniei cat si din partea Bulgariei s-au conturat mai multe propuneri pe protejarea si valorificarea resurselor turistice naturale si culturale, sprijinirea dezvoltarii produselor turistice integrate comune si pe dezvoltarea serviciilor de educatie si a schimburilor intre centrele de invatamant/instruire.
Propunerea din partea primariei Bechet, de a moderniza porturile Bechet-Oreahovo a fost agreata de partea bulgara urmand sa se discute de catre cele 2 parti detaliile si materializarea proiectului. De asemenea primaria Bechet a facut propunerea de proiect pentru stoparea eroziunii solurilor la malul Dunarii, propunere de asemenea agreata de catre partea bulgara intrucat si acestia se confrunta cu probleme similare.
In incheiere dna Ileana Majina a invitat participantii bulgari la seminarul pentru incheierea proeictului care va avea loc in Craiova la sfarsitul acestei luni.

Mihaela Predescu
ConsultantCLIMM Craiova | English Version

Consiliul Local al intreprinderilor mici si mijlocii Craiova

Acest site web nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor site-ului web.
Pentru informatii despre celelalte programe desfasurate sub egida Uniunii Europene in România, cât si pentru informatii detaliate privind statutul de membru al României la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati pagina web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in România

Pagini web, gazduire website si web design