CNIPMMR Craiova
CNIPMMR Inscriere CLIMM Craiova
CLIMM Craiova English Version
Contact CLIMM Craiova
CLIMM

Evenimente 2007-2009

13.11.2007 - Impreuna in UE 27- Prioritati commune de dezvoltare

Marti, 13 noiembrie 2007, incepand cu ora 12, in Sala de conferinte din cladirea Administratiei Districtului Vratsa (Consiliul Judetean), din localitatea Vratsa, s-a desfasurat seminarul pentru stabilirea portofoliului de proiecte pe baza Strategiei comune de dezvoltare regionala transfrontaliera Dolj-Vidin-Montana-Vratsa, in cadrul proiectului “Impreuna in UE 27- Prioritati comune de dezvoltare”.
La seminar au participat 7 reprezentanti din partea autoritatilor bulgare din districtul Vratsa si 10 reprezentanti din partea autoritatilor si primariilor din judetul Dolj.
Participantii bulgari la eveniment au fost:
- Reprezentantii Administratiei Districtului Vratsa (Consiliului Judetean)
- Dna presedinte a Camerei de Comert din Vratsa.
Din Romania, au participat la eveniment:
- dna Ileana Majina Director al departamentului de Integrare Europeana, Dezvoltare Regionala, Intern. si Relatii Publice din cadrul Consiliul Judetean Dolj;
- echipa proiectului de la Consiliul Judetean Dolj;
- reprezentantul primariei Calafat;
- reprezentatul primariei Dabuleni;
- reprezentantii primariei Bechet;
- reprezentantul CLIMM Craiova;
- reprezentantul ISJ Dolj.
Cuvantul de deschidere a fost tinut de catre dna presedinte a Camerei de Comert din Vratsa care a salutat cu aceasta ocazie initiativa Consiliului Judetean Dolj de a dezvolta relatiile de cooperare dintre judetul Dolj si districtul Vratsa.
Doamna Ileana Majina care a facut o scurta prezentare a reprezentantilor din Romania, a proiectului “Impreuna in UE 27- Prioritati de dezvoltare” (obiectivele proiectului, rezultatele sale), a draftului strategiei comune de dezvoltare, precum si a celor 3 axe prioritare pe care se pot elabora proiecte de finantare pentru dezvoltarea regionala transfrontaliera in judetele Dolj-Vidin-Montana-Vratsa.
In continuare s-a discutat liber pe tema strategiei de dezvoltare elaborata de experti din cadrul Consiliului Judetean Dolj, propunandu-se atat din partea bulgara cat si din partea romana teme pentru portofoliul de proiecte care urmeaza sa fie elaborat de catre Consiliul Judetean Dolj si trimis catre toti participantii si partenerii din acest proiect.
Propunerile s-au axat in mod deosebit pe axele prioritare 2 “ Mediu-Utilizarea durabila si protejarea resurselor naturale si a mediului si imbunatatirea managementului de risc in zona transfrontaliera” si 3 “Dezvoltare economica si sociala”. In cadrul axei 3 atat din partea Romaniei cat si din partea Bulgariei s-au conturat mai multe propuneri pe protejarea si valorificarea resurselor turistice naturale si culturale, sprijinirea dezvoltarii produselor turistice integrate comune si pe dezvoltarea serviciilor de educatie si a schimburilor intre centrele de invatamant/instruire.

A fost agreata ideea unui targ anual de produse traditionale romanesti si bulgare precum si propunerea de imbunatatire a mijloacelor de transport intre porturile Rast si Lom prin achizitionarea unui feribot de transport usor.
De asemenea reprezentantii din Vratsa au venit cu o propunere de proiect in completarea propunerilor facute de primaria Bechet si anume un studiu privind pericolele si protejarea biodiversitatii de pe fluviul Dunarea.
In incheiere dna Ileana Majina a invitat participantii bulgari la seminarul pentru incheierea proeictului care va avea loc in Craiova la sfarsitul acestei luni.


Mihaela Predescu
ConsultantCLIMM Craiova | English Version

Consiliul Local al intreprinderilor mici si mijlocii Craiova

Acest site web nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor site-ului web.
Pentru informatii despre celelalte programe desfasurate sub egida Uniunii Europene in România, cât si pentru informatii detaliate privind statutul de membru al României la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati pagina web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in România

Pagini web, gazduire website si web design