CNIPMMR Craiova
CNIPMMR Inscriere CLIMM Craiova
CLIMM Craiova English Version
Contact CLIMM Craiova
CLIMM

Evenimente 2007-2009

14.11.2007 - Impreuna in UE 27- Prioritati commune de dezvoltare

Miercuri, 14 noiembrie 2007, incepand cu ora 12, in Sala de conferinte din cladirea Administratiei Districtului Montana (Consiliul Judetean), din localitatea Montana, s-a desfasurat seminarul pentru stabilirea portofoliului de proiecte pe baza Strategiei comune de dezvoltare regionala transfrontaliera Dolj-Vidin-Montana-Vratsa, in cadrul proiectului “Impreuna in UE 27- Prioritati comune de dezvoltare”.
La seminar au participat 7 reprezentanti din partea autoritatilor bulgare din districtul Montana si 10 reprezentanti din partea autoritatilor si primariilor din judetul Dolj.
Participantii bulgari la eveniment au fost:
- Reprezentantii Administratiei Districtului Montana (Consiliului Judetean)
- Dl presedinte al Camerei de Comert din Montana.
Din Romania, au participat la eveniment:
- dna Ileana Majina Director al departamentului de Integrare Europeana, Dezvoltare Regionala, Intern. si Relatii Publice din cadrul Consiliul Judetean Dolj;
- echipa proiectului de la Consiliul Judetean Dolj;
- reprezentantul primariei Calafat;
- reprezentatul primariei Dabuleni;
- reprezentantii primariei Bechet;
- reprezentantul CLIMM Craiova;
- reprezentantul ISJ Dolj.
Cuvantul de deschidere a fost tinut de catre doamna Ileana Majina care a facut o scurta prezentare a reprezentantilor din Romania, a proiectului “Impreuna in UE 27- Prioritati de dezvoltare” (obiectivele proiectului, rezultatele sale), a draftului strategiei comune de dezvoltare, precum si a celor 3 axe prioritare pe care se pot elabora proiecte de finantare pentru dezvoltarea regionala transfrontaliera in judetele Dolj-Vidin-Montana-Vratsa.
In continuare s-a discutat liber pe tema strategiei de dezvoltare elaborata de experti din cadrul Consiliului Judetean Dolj, propunandu-se atat din partea bulgara cat si din partea romana teme pentru portofoliul de proiecte care urmeaza sa fie elaborat de catre Consiliul Judetean Dolj si trimis catre toti participantii si partenerii din acest proiect.
In districtul Montana propunerile s-au axat in mod deosebit pe axa 3 “Dezvoltare economica si sociala”. In cadrul axei 3 atat din partea Romaniei cat si din partea Bulgariei s-au conturat mai multe propuneri pe protejarea si valorificarea resurselor turistice naturale si culturale, sprijinirea dezvoltarii produselor turistice integrate comune si pe dezvoltarea serviciilor de educatie si a schimburilor intre centrele de invatamant/instruire.
Propunerile pentru portofoliul de proiecte facute de reprezentantii din Romania si propunerile facute in seminariile anterioare de catre Vidin si Vratsa de a elabora o harta turistica interactiva rutiera bilingva nu au fost agreate de carte reprezentantii din Montana.
A fost agreata ideea unui targ anual de produse traditionale roamnesti si bulgare precum si propunerea de imbunatatire a mijloacelor de transport intre porturile Rast si Lom prin achizitionarea unui feribot de transport usor.
In incheiere dna Ileana Majina a invitat participantii bulgari la seminarul pentru incheierea proeictului care va avea loc in Craiova la sfarsitul acestei luni.

Mihaela Predescu
ConsultantCLIMM Craiova | English Version

Consiliul Local al intreprinderilor mici si mijlocii Craiova

Acest site web nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor site-ului web.
Pentru informatii despre celelalte programe desfasurate sub egida Uniunii Europene in România, cât si pentru informatii detaliate privind statutul de membru al României la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati pagina web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in România

Pagini web, gazduire website si web design