CNIPMMR Craiova
CNIPMMR Inscriere CLIMM Craiova
CLIMM Craiova English Version
Contact CLIMM Craiova
CLIMM

Proiecte -> Proiecte 2008 -> CBC -> Succesele proiectului

Succesele proiectului

Pe parcursul a 15 luni, initiatorii acestui proiect, Consiliul Local al Întreprinderilor Mici şi Mijlocii Craiova si Asociaţia Primăriilor Dunărene din Pleven si-au propus sa creasca perspectivele de cooperare turistica in regiunea transfrontaliera romano-bulgara, începând de la Mehedinţi-Vidin, până la Olt-Pleven, prin sustinerea:

 • promovarii si crearii de celule turistice în porturile dunărene;

 • promovarii produselor turistice din zonă (micii meşteşugari şi serviciile turistice);

 • promovarii initiativelor de parteneriat public-privat in acest domeniu.


Proiectul a fost dezvoltat in mai multe etape cu sprijinul tuturor factorilor relevanti si de decizie din regiunea transfronaliera vizata de proiect:


etapa de documentare

 • 2 vizite de studiu şi documentare, una in Romania si una in Bulgaria, pentru identificarea priorităţilor deja existente şi a acţiunilor în implementare cu privire la dezvoltarea turistică a porturilor dunărene;

 • 1 masa rotundă cu principalii actori din turism pentru identificarea nevoilor reale cu privire la dezvoltarea turistică a porturilor dunărene;

 • 1 sesiune de instruire pentru principalii actori din turism (autorităţi publice, ONG-uri, alţi actori relevanţi pentru dezvoltarea sectorului turistic).


etapa de dezvoltare

 • 8 mese rotunde, organizate in judetele Dolj, Mehedinti, Olt din Romania si distrctele Vidin, Montana, Vratsa si Pleven din Bulgaria, pentru realizarea Programului comun de marketing pentru dezvoltarea turismului dunărean.


etapa de promovare

 • realizarea materialelor de promovare:

  • film documentar despre turismul dunarean;

  • brosura si pliant pentru promovarea turismului dunarean;

 • pagina web pentru promovarea proiectului.

 • promovare activitati proiect in mass media si randul participantilor la evenimente.etapa de inchidere a proiectului

 • 1 Conferinţa transfrontalieră dunăreană

In cadrul Conferintei s-au prezentat succesele proiectului (programul comun de marketing pentru dezvoltarea turismului dunărean; filmul documentar „Dunarea turistica – prezent si viitor in porturile dunarene”; materiale pentru promovarea turismului dunarean – pliant si brosura), descrise mai jos, si s-a semnat o rezolutie (protocol) care a avut ca scop dezvoltarea si sustinerea rezultatelor proiectului in radul institutiilor semnatare si a participantiilor la Conferinta.
Toate acestea au aratat ca dezvoltarea turistica a porturilor dunarene este o actiune de durata, dar nu imposibila. Sustinerea ei de catre principalii factori de decizie este foarte importanta, iar crearea acestor celule turistice in porturile dunarene poate fi concretizata prin includerea lor in Strategiile de dezvoltare regionale existente si gasirea fondurilor necesare pentru finantarea lor.Programul comun de marketing pentru dezvoltarea turismului dunărean, incepand de la Mehedinti-Vidin pana la Olt-Pleven promoveaza:

  • crearea si dezvoltarea de celule turistice pe langa porturile de la Dunare;

  • crearea si dezvoltarea de instrumente de promovare a turismului transfrontalier dunarean pentru promovarea produselor turistice specifice zonei transfrontaliere romano-bulgare;

  • promovarea iniţiativelor de parteneriat public-privat pentru sustinerea si dezvoltarea turismului transfrontalier dunarean.


Filmul documentar “Dunarea turistica – prezent si viitor in porturile dunarene”, care fundamenteaza Programul comun de marketing pentru dezvoltarea turismului dunărean si subliniaza importanta dezvoltarii turistice a porturilor, prezinta succint turismul dunarean prin prisma facilitatilor portuare existente pentru turisti, incluzand atat realizarile in acest domeniu cat si problemele si nevoile existente in dezvoltarea turismului dunarean.


Materialele de promovare pentru turismul dunarean prezinta cateva din principalele atractii turistice, incepand de la Mehedinţi-Vidin, până la Olt-Pleven.

 

detalii: Succesele proiectului>

CLIMM Craiova | English Version

Consiliul Local al intreprinderilor mici si mijlocii Craiova

Acest site web nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor site-ului web.
Pentru informatii despre celelalte programe desfasurate sub egida Uniunii Europene in România, cât si pentru informatii detaliate privind statutul de membru al României la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati pagina web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in România

Pagini web, gazduire website si web design